tisdag 28 april 2015

Interiör: hej 70-tal!


Nu kommer äntligen det ni alla har väntat på: bilder på interiören! Bered er på teak, teak, teak, mässing, murriga soffor, pentry, toalett på 1 kvadratmeter och just ja: lite mer teak. Nu kör vi!

Direkt när man kliver in i båten så kommer man in i styrhytten. Precis till höger utanför bild är dörren in. Som ni ser, finns det en ingång även till vänster, men den brukar inte användas då man i så fall måste krångla sig in lite bakom den fastskruvade stolen. Till höger i bild anar ni också en liten del av sovhytten. Men låt oss för all del kalla den "Kaptenshytten" framöver, det låter liksom lite mer imponerande.

I den bakre delen av styrhytten finns det en VHF-radio, ett gammalt skrivande ekolod, förvaringsbänk för flytvästar samt - såklart - paneler i teak. Genom föntr..förlåt - ventilen - ser man bl a ut på takterassen.
Här är den: Kaptenshytten! Det är lite svårt att se på bilden, men den har fyra runda ventiler (det ni landkrabbor kallar för fönster) och faktiskt en takhöjd på ca 185 cm. Det gör att man kan stå upp i hytten, på golvet mellan de två snedställda britsarna längsmed skrovet. Här finns också en pytteliten garderob samt förvaring under sängarna.

Här ser vi styrhytten och Kaptenshytten från "Salongen"

Här är salongen sett från styrhytten. "Salongen" är alltså alltså den enda stora sällskapsytan ombord, och rymmer såväl soffor och bord som "kök" och toalett. Detta rum kommer att göras om helt så att jag får plats med kyl/frys, tvättmaskin, dusch etc.Till höger i bild skymtar ni ingången till den minimala toaletten. Och i taket är det redan förberett för styrketräning medelst "chins" #fitness2015

Toalettdörr och soffa med full ligglängd. Notera överskåpen som finns i hela rummet.

Det är onekligen en ganska stor soffa för ett litet utrymme. Dessutom en ganska murrig sådan. Och lite mer teak.

Delar av pentryt, en snygg kvinna och ytterligare en soffa. Hela denna vägg kommer att bli kök i framtiden.


Toan! Man får typ gå in genom dörren på snedden för att få plats. Teak! Ack, denna glamour!

Sedan får vi inte glömma det lilla akterdäcket, som ska byggas in med glas och bli ett åretrunt-rum. Någon gång när jag har råd.

Ok, jag erkänner. Det ser inte så inbjudande ut just nu. Men vänta ni bara!


Min fina arkitekt Katya mäter upp akterdäcket inför kommande byggnationer.


O'boy!

Er Drottning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar